top of page

Wetenschapsquiz 2022

De Wetenschapsquiz is een jaarlijkse belangeloze samenwerking tussen KVCV (Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging), ie-net (ingenieursvereniging), AYM (Antwerp Young Minds) en sedert dit jaar ook het VFSO (Vlaams Farmaceutisch Studenten Overleg). Op vrijdag 25 november 2022 wordt de quiz voor de 17de maal georganiseerd in Technopolis te Mechelen. Hierbij toetsen we de kennis van de deelnemende teams bestaande uit 5 personen over verschillende domeinen binnen de wetenschap en de technologie, en dit in de breedste betekenis van het woord.

Gespreid over 10 rondes met elk 8 vragen overlopen we verrassende, ludieke of ernstige weetjes, gaande van astronomische kennis en wiskundige theorieën, over geschiedkundige ontdekkingen en architectuur tot natuurkundige en scheikundige wetenswaardigheden. De ene keer hebben de deelnemers parate kennis nodig, de andere keer zullen ze diep in hun geheugen moeten graven naar kennis vanop de schoolbanken.

De deuren gaan open vanaf 18h30 en om 19h30 start de quiz. De presentatie zal opnieuw vakkundig verzorgd worden door onze weervrouw Sabine Hagedoren.

Na afloop van de quiz mag iedereen een prijs meenemen van onze prijzentafel. Iedereen wint dus!

Meer info op de website van de quiz.

bottom of page