top of page

Evenementen 2021-2022

Apr 21, 2022

Bedrijfsbezoek Multipharma

 

Wij kregen de kans om samen met nog 15 andere farmaciestudenten een rondleiding achter de schermen te krijgen, zowel in het geneesmiddelendepot als in dé flagship apotheek van Multipharma!

Maart 26, 2022

Pharma Career Day

 

Vindt alle details hierover terug onder het tablad "Pharma Career Day 2022" of op de website https://www.pharmacareerday.com/ .

Maart 8, 2022

Training: medisch-farmaceutisch overleg

 

Geïnteresseerd in het wat, hoe en waarom van een medisch-farmaceutisch overleg? En daarnaast ook wel benieuwd hoe je in de toekomst je steentje kan bijdragen aan de gezondheidszorg door zelf zo’n MFO te organiseren? Dan is dit de ideale training voor jou!

Op dinsdag 8 maart deelde Silas Rydant als ervaringsdeskundige tips en tricks over het organiseren van een MFO, iets wat zeker nog van pas komt in je toekomstige carrière als apotheker!

Feb 28, 2022

(On)zin van diëten

 

Professor Sarah de Saeger introduceerde ons in de wereld van voeding, het belang ervan in een klinische setting en besprak de (on)zin van crashdiëten en afvalsupplementen.

(Sport)diëtisten Jelena Dekens en Ruth Vanderheyden sloten af met praktische tips voor een gezondere levensstijl zonder diëten en legden ons het concept van 'intuïtief eten' uit.

Feb 21, 2022

Cosmetica training

 

Op maandag 21 februari organiseerde wij een training volledig gericht op cosmetica en skincare, waar je te weten kwam hoe een optimale skincare routine opgebouwd wordt en wat je bijvoorbeeld kan doen bij eczeem. Ook de facts en myths over gehypete ingrediënten kwamen tijdens deze training aan bod! 

Dec 6, 2021

Training: Presenteren met impact

 
Tijdens deze training gaf Fabienne Vanwynsberghe ons allerlei tips en tricks om enerzijds een presentatie te geven die blijft hangen, maar anderzijds ook om jezelf voor te stellen op een netwerkevent of sollicitatiegesprek. 

Nov 29, 2021

Online sollicitatietraining

We gaven het woord aan Peggy Buys en Astrid Matthys, recruitment consultants bij Science Talents, voor een interactieve sollicitatietraining.
Tijdens deze training werd overlopen hoe je een aantrekkelijk CV opstelt, hoe je je best voorbereid op een sollicitatiegesprek en waar je op moet letten tijdens een sollicitatieprocedure. Aansluitend op de training volgde ook een Q&A sessie.

Nov 22, 2021

Rilatine, geeft je vleugels?

Ooit al een vak gehad waarvoor je gewoon streefde naar die 10/20? Heb je ook al eens gedacht dat rilatine misschien de oplossing kon zijn? 1 op 12 studenten waagt zich er wel eens aan. 

Maar is dit dan de ideale oplossing? Welke effecten kan je verwachten als je rilatine inneemt? En zijn die effecten gelijkaardig bij studenten die effectief ADHD hebben? 

Deze vragen werden (onder andere) beantwoord door prof. dr. Christophe Stove (UGent) en dr. Frédérique Bawin (UGent) op dit symposium.

Nov 9, 2021

Symposium: Personalised Medicine

Op dinsdag 9 november nam Prof. Frederik De Smet (KUL) ons mee in zijn kennis rond personalized medicine. We kregen een inzicht in de basics van personalized medicine en hoe die kunnen gebruikt worden in de behandeling van kanker. Een hot topic die in de toekomst alleen nog maar aan belang zal winnen op het gebied van gezondheidszorg!

bottom of page