Evenementen 2019-2020

Dec 03, 2019

Antwerpen

Bedrijfsbezoek ChipSoft

Als bedrijf zet ChipSoft zijn schouders onder de ontwikkeling van geïntegreerde zorginformatiesystemen in Europa.
A.d.h.v. deze zorgautomatisering willen ze het zorgverleners makkelijker maken om de juiste zorg te leveren. Hierbij staan de veiligheid van patiënten en het werkproces van de zorgprofessional centraal.

Zo ontwikkelde ChipSoft het elektronisch patiënt dossier (EPD).
Om jullie zelf te laten ontdekken wat ChipSoft doet op vlak van farmacie, organiseert VFSO een bedrijfsbezoek naar ChipSoft in Antwerpen.

Nov 12, 2019

Leuven

Symposium 'Medicinale Cannabis'

Cannabis is een populaire softdrug bij jongeren die voornamelijk gekend is voor zijn recreatief gebruik. Sinds de klassieke oudheid werd het al benut als medicijn door de Grieken en de Romeinen om bijvoorbeeld de spijsvertering te bevorderen.

Ook vandaag de dag wordt het in sommige landen medicinaal gebruikt, gaande van chronische pijnen tot de behandeling van epilepsie.

Toch is het legaliseren van medicinale cannabis in België een onderwerp dat discussie opwekt.

Wij nodigen jullie uit op het 1ste VFSO- symposium van het academiejaar omtrent medicinale Cannabis.

Oct 09, 2019

Twinnet Gent - Belgrado

Van 10/10-16/10 zal de Belgische delegatie afreizen naar Servië. De Servische delegatie zal ons land bezoeken van 4/11-10/11.

Het thema van deze TWINNET is 'Gezondheidszorg, de verschillen en gelijkenissen tussen 2 Europese steden'.
Er wordt zowel een educatief als sociaal programma voorzien.
Alle studenten farmaceutische wetenschappen van de Universiteit Gent, startend vanaf de 2de Bachelor (academiejaar 2019-2020), kunnen aan dit project deelnemen.

De TWINNET zal georganiseerd worden door het VFSO (Vlaamse Farmaceutische Studenten Overleg) in samenwerking met de vrijwillige lokale coördinator.

Oct 10, 2019

Twinnet Antwerpen - Utrecht

Tijdens deze Twinnet zal van 11/10-13/10 de Belgische deligatie afreizen naar Utrecht, vervolgens wisselt de situatie en zal de Nederlandse delegatie afreizen naar ons land, beter gezegd naar Antwerpen.
Er wordt voor beide weekends zowel een educatief als sociaal programma voorzien, dus de nodige ontspanning zal niet ontbreken!
Het voordeel aan deze Twinnet: je bent dicht bij huis en leert vele nieuwe mensen kennen + hierdoor krijg je een nieuwe kijk op onderwijs in het buitenland!
 

Oct 15, 2019

Gent

Farma Speeddate

Wil je weten wat een toekomst in de farmaceutische sector allemaal te bieden heeft?

Ben je benieuwd naar de verschillende functies die je al apotheker kan uitvoeren?

Of wil je graag meer weten over een specifieke job?

Ontdek het allemaal op de Farma speeddate!

Op dit speeddate-evenement krijg je de kans om van verschillende apothekers te horen wat zij doen, hoe zij hun functie ervaren en wat de voor- en nadelen zijn. 

Zo kan jij ontdekken dat er meer is dan alleen industrie of zorg en wie weet ontdek je waar jij later terecht wil komen!

Heb je nog vragen voor de verschillende professionals? Schrijf je dan zeker in!

Please reload

© 2019 by VFSO