top of page

Evenementen 2018-2019

May 16, 2019

Bedrijfsbezoek Pfizer

Pfizer is een farmaceutisch bedrijf opgericht door Charles Pfizer. Het wil bijdragen tot een betere gezondheid en welzijn van iedereen in elke fase van het leven. Daarvoor heeft Pfizer een sterk productportfolio dat zowel preventie als behandeling en genezing van ziekten in een brede waaier van therapeutische domeinen brengt. Schrijf je in voor het bedrijfsbezoek aan Pfizer en kom te weten waar het bedrijf zich op focust.

May 14, 2019

Leuven

Symposium 'E-health: slimmere gezondheidszorg'

Mensen leven langer dan ooit maar het aantal chronische ziekten stijgt, waardoor traditionele gezondheidssystemen onder zware druk komen te staan. In de toekomst zal er gestreefd worden naar geavanceerde diagnosetechnieken en precisiegeneeskunde die in het bereik zullen liggen van elke patiënt. Om nieuwe en efficientere aanpak te ontwikkelen om ziektes te voorkomen en te behandelen aan de hand van persoonlijke eigenschappen van de patiënt, zullen omgeving, levensstijl en genen steeds meer en meer betrokken worden. Kom alles te weten over E-health om in de toekomst te streven naar een slimme(re) gezondheid(szorg).

May 13, 2019

Gent

Symposium 'Betaalbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg'

Een gezondheidszorg toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen én betaalbaar voor de gemeenschap. Een streefdoel waar we momenteel nog ver van staan.

Waarom is er zo weinig transparantie over contracten die de overheid afsluit met farmabedrijven? Hoe groot is de greep van de farma-industrie op de hele gezondheidszorg? Hoe en wie weegt af welke medicijnen/therapieën na wetenschappelijk onderzoek op de markt komen en welke niet? Welke parameters worden gebruikt voor het bepalen van terugbetaling op geneesmiddelen? en vele andere vragen zullen behandeld worden op het Symposium rond betaalbaarheid en toegankelijkheid. Wil je meer weten, wees er dan zeker bij!

May 09, 2019

Bedrijfsbezoek Roche Diagnostics

Roche Diagnostics Belgium levert een belangrijke bijdrage op het vlak van toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de Belgische gezondheidszorg. Het bedrijf levert producten en diensten die een significante impact hebben op de gezondheid van mensen door detectie, tijdige diagnose, prognose en opvolging van de juiste behandeling. Het is actief op de markt voor verschillende domeinen zoals medische analyses, diabetes en histopathologie. Wil je meer weten over het bedrijf of welke functie jij als apotheker kan vervullen binnen de firma? Kom dan mee een kijkje nemen tijdens het bedrijfsbezoek.

Mar 15, 2019

Vlaams Galabal der Farmacie

Om het 5-jarig bestaan van VFSO te vieren, nodigen we jullie uit op het Vlaams Galabal der Farmacie. In samenwerking met de 4 studentenverenigingen FK, UFKA, farmaceutica en GFK verwelkomen we jullie in 'Kasteel Tivoli' te Mechelen. Haal jullie mooiste outfits maar boven en trek je beste dansschoenen aan, het beloofd een leuke avond te worden startend met een receptie, gevolgd door een diner en vervolgens het dansfeest. Wij hebben er alvast zin in!

Mar 02, 2019

Pharma Career Day

Deze dag zullen al jouw vragen over de toekomst als student farmacie worden beantwoord! Wil je weten wat jouw jobmogelijkheden zijn? Heb je geen idee hoe je moet beginnen aan het opstellen van je CV of aan een sollicitatiegesprek? Ben je benieuwd welke Farma-bedrijven er bestaan? Ontdek het allemaal op de derde editie van de farma jobbeurs georganiseerd door VFSO in samenwerking met verschillende bedrijven, apothekers, verenigingen, universiteiten etc. Van zorg tot industrie, alle takken van de farmaceutische sector zullen vertegenwoordigd zijn. Ben je dus benieuwd naar hoe jouw toekomst eruit kan zien, kom dan zeker langs!

Feb 18, 2019

Bedrijfsbezoek Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica N.V. is een Belgisch farmaceutisch bedrijf, gevestigd in Beerse en opgericht door dokter Paul Janssen. Als multinationale producent van gezondheidszorgproducten kent het bedrijf vele geheimen die ze op 18 februari graag met ons delen tijdens een uitgebreide rondleiding. Ben je benieuwd wat het bedrijf allemaal te bieden heeft? Kom dan zeker mee en ontdek het allemaal zelf!

Dec 05, 2018

Brussel

EPSA-training 'Body Language

Weet je welke lichaamstaal je naar anderen uitstraalt? Kan je positieve en negatieve gevoelens bij patiënten onderscheiden? Wil je graag meer zelfzeker overkomen in de apotheek? VFSO heeft de eer om een internationale EPSA-trainer te verwelkomen, die je alles zal leren over 'Body Language'.

Nov 26, 2018

Brussel

Symposium 'geneesmiddelentekort in België'

Het geneesmiddelentekort wordt steeds groter waardoor vele patiënten tijdelijk hun geneesmiddelen niet kunnen krijgen. Als toekomstige apothekers moeten we dan ook aan de alarmbel trekken.

Waarom zijn er zoveel geneesmiddelen onbeschikbaar en over welke geneesmiddelen gaat het voornamelijk? zit de overheid hier voor iets tussen? Kan je als apotheker iets betekenen en wat zijn de gevolgen voor de patiënt?

Al deze vragen zullen beantwoord worden op het symposium rond geneesmiddelentekort.

Nov 21, 2018

Leuven

Training 'Self promotion and self-development'

Hoe goed ken je jezelf? Wat zijn je sterke punten en waar liggen je zwakheden? Hoe kan je groeien en jezelf verbeteren? De eerste fundamentele stap is om meer zelfbewust te worden. Zo kunnen we onze sterke punten ontdekken en verbeteren. Wil je graag je soft skills bijschaven? Dan nodigen we jullie uit op de 1ste EPSA-training van het academiejaar rond Self pomotion and Self-development.

Nov 13, 2018

Bedrijfsbezoek Oxurion

Oxurion is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich specialiseert in de behandeling van aandoeningen aan de achterkant van het oog. Het bedrijf beschikt over een breed portfolio aan kandidaat-geneesmiddelen en ontwikkelde Jetrea (ocriplasmine) dat nu op de markt beschikbaar is. Wil je weten wat er allemaal achter de deuren van zo een bedrijf gebeurt? Ontdek het dan zelf tijdens het eerste VFSO-bedrijfsbezoek van het academiejaar!

Nov 07, 2018

Antwerpen

Symposium 'Do's & Don'ts bij orgaantransplantaties'

Altijd al een afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij een orgaantransplantatie? Welke stappen worden er doorlopen vanaf het moment dat er een donor wordt gevonden tot het moment van de transplantatie? Welke rol heeft een apotheker tijdens het hele proces en staat hij nauw in verband met de transplantatiechirurg/-coördinator? Al deze vragen zullen verduidelijkt worden om het eerste VFSO-symposium van het academiejaar.

bottom of page