top of page

Functieomschrijvingen VFSO-team

Voorzitter

Overzicht bewaren, dat is een belangrijke taak van een voorzitter. Terwijl elk teamlid instaat voor zijn specifieke taak, zorg jij ervoor dat het geheel behouden blijft. Dit doe je door vergaderingen te organiseren, teamleden te begeleiden en veel belang te hechten aan goede communicatie binnen het team. Daarnaast komt er bij deze functie ook een enorme verantwoordelijkheid kijken. Je moet knopen durven doorhakken en VFSO vertegenwoordigen tegenover professionele partners. Simpelweg doe je als voorzitter je uiterste best om jouw oorspronkelijke visie te realiseren, zonder daarbij de belangen van de farmaciestudenten uit het oog te verliezen.

Secretaris

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de administratieve kant van de vereniging. Je maakt verslagen van alle vergaderingen en stuurt deze nadien door naar alle betrokkenen. Je zorgt dat iedereen zich steeds aan de afgesproken deadlines houdt. Ook ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de lijst met contactgegevens (leden van team, alumni, werkende leden,…) en het bijhouden van de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging. Daarnaast hou je onze Google Drive (met alle verslagen, officiële documenten, contracten, etc.) op orde, beheer je het algemeen e-mailadres info@vfso.be en stuur je af en toe mails met de nodige updates rond naar het team of werkende leden.

 

Je werkt nauwkeurig en ordelijk. Je kan je goed aan deadlines houden en staat de voorzitter bij in alle aspecten.

Penningmeester

Als penningmeester of quaestor ben je verantwoordelijk voor het correct en tijdig bijhouden van de boekhouding van VFSO. Je zorgt voor een duidelijk overzicht van alle inkomende en uitgaande betalingen waardoor je het team op alle momenten kan updaten over de financiële toestand. Je brengt tweemaal per jaar een financieel verslag uit op de Algemene Vergadering (AV) en stelt jaarlijks een begroting op die op deze vergadering wordt goedgekeurd. Bij deze functie hoort ook een nauw contact met de andere teamleden. Alle geldzaken passeren immers via jou.

 

Je bent nauwkeurig en ordelijk aangelegd. Je geeft het team eerlijk en doordacht advies omtrent uitgaven aan de hand van kostenramingen en je doet steeds je best om onnodige uitgaven te voorkomen.

P.R.

De taak van de P.R. is het verbeteren van de relaties tussen het VFSO en de studenten. Daarnaast zorg je als P.R. voor het maken van nieuwe contacten met de bedrijfswereld en kan je deze onderhouden. Dit zijn zowel bedrijven als bestaande verenigingen die de apotheker vertegenwoordigen. Ook steek je een helpende hand uit aan de Eventcoördinator Jobbeurs. Jouw taak is dan om te helpen zoeken en vinden van bedrijven die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de jobbeurs.

 

Dus ben je communicatief aangelegd en onderhandel je graag, dan is P.R. een geschikte rol voor jou.

Liaison Secretary

Als Liaison Secretary (LS) ben je de contactpersoon tussen VFSO en EPSA. De LS brengt EPSA dichter bij de farmaciestudenten en zorg je ervoor dat alle info over EPSA ook de studenten bereikt en omgekeerd. Je bent verantwoordelijk voor het handhaven van de communicatie tussen EPSA, de nationale vereniging en de studenten die het vertegenwoordigt. Dit is een fantastische, unieke en leerrijke ervaring. Gedurende het jaar ben je continue in contact met professionals, andere farmaciestudenten van over heel Europa en nog veel meer. Je hebt de kans om de Vlaamse studenten te vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering tijdens de EPSA-congressen.

Ben je iemand die zijn/haar kennis wil vergroten, ben je enthousiast, heb je geen schrik om in het Engels te communiceren en ben je niet bang voor een uitdaging? Dan is deze functie zeker iets voor jou.

Mobility Coördinator

De Mobility Coördinator vertegenwoordigt België in het EPSA Individual Mobility Project board. Hij/zij is verantwoordelijk voor het beeld van het project in België en houdt zich bezig met het opzoeken van mogelijke IMP placements in Vlaanderen (dit door farmaceutische bedrijven en organisaties te contacteren – netwerken is belangrijk!) en de promotie van buitenlandse IMP-stageplaatsen aan de Vlaamse studenten. Hij/zij is altijd in contact met zijn/haar supervisor (de Central IMP Coördinator) en neemt deel aan de preselectie van de kandidaten. Daarnaast ben je als Mobility Coördinator ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Twinnets, waar je zelf ook aanwezig bent.

 

Een Mobility Coördinator moet geïnteresseerd zijn in internationale ervaring, professional development, business en communicaties!

Media-coördinator

Als mediacoördinator ben je een belangrijke communicatieschakel tussen het VFSO-team en haar leden. Je onderhoudt nauw in samenwerking met de Design Coördinator de website, voegt steeds de foto’s toe wanneer nodig en je maakt evenementen aan wanneer je dit wordt aangegeven (zowel op Facebook als op de website zelf). Je zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling van de evenementen, maakt reclame en je onderhoudt eveneens de VFSO-pagina door deze up-to-date te houden. Daarnaast is het ook de bedoeling om het VFSO-LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter-account actief te houden, o.a. door tijdens evenementen foto's te plaatsen om leden op de hoogte te houden.

 

De leden gaan je heel wat vragen durven stellen over alles en nog wat: over inschrijvingen, wat het evenement inhoudt, etc. Je moet daar dus ook toe tot bereid zijn. Je werkt dus ook nauw samen met de event-coördinatoren van elke stad!

Event Manager

Ben je iemand die graag een uitdaging aangaat? En wil je graag een team leiden en delegeren? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat voor de functie Event Manager. Samen met je team zorg je voor de organisatie van de VFSO events; van locatie en sprekers tot communicatie met deelnemers. Jij bent de eindverantwoordelijke als het op events aankomt.  Je werkt in deze functie nauw samen met de PR coördinator en met het bestuur.


Het Event Team bestaat uit 1 Event Manager en een aantal Event Coördinatoren. Samen is het event team verantwoordelijk voor de organisatie van een 4-tal evenementen, zoals onder andere de jobbeurs.

Event Coördinator

Wil jij graag deel uitmaken van het VFSO team, maar weet je niet goed hoe je hieraan begint? Voor de functie van Event Coördinator heb je geen ervaring nodig, met wat enthousiasme en motivatie kom je al ver en ontwikkel je zeker al een mooi aantal soft skills.


Het Event Team bestaat uit 1 Event Manager en een aantal Event Coördinatoren. Samen is het event team verantwoordelijk voor de organisatie van een 4-tal evenementen, zoals onder andere de jobbeurs.

Professional Affairs Coördinator

Als Professional Affairs (PA) Coördinator sta je in voor de vertegenwoordiging van de Vlaamse farmaciestudenten en VFSO bij de verschillende farmaceutische beroepsverenigingen, organisaties en commissies. Uiteraard overleg je daarvoor idealiter altijd uitgebreid met het VFSO-team. Daarnaast is het ook belangrijk om een goede verstandhouding en communicatie op te bouwen en te onderhouden met de studentenvertegenwoordigers van de verschillende universiteiten. De oprichting en werking van VFSO-connect is hierbij essentieel! Verder is het je taak om de student te vertegenwoordigen op nationaal niveau. Communicatie met de beroepsverenigingen (APB en VAN zijn hierbij cruciaal), alsook je eigen motivatie om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de apothekerswereld, is een noodzaak!

 

Zelfstandig werken, maar ook overleg met anderen zijn je sterkste kanten.

bottom of page