top of page

Symposium
'Preventie van Sportblessures'

Sporten is een essentieel onderdeel in het onderhouden van een gezonde levensstijl. Blessures horen hier helaas ook bij en kunnen een enorme last geven wanneer deze niet correct worden behandeld. Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, en de bijhorende goede voornemens, neemt de kans op blessures door onvoorzichtigheid al snel toe.​

 

Op maandag 28 november 2022 organiseert VFSO daarom een symposium rond het voorkomen en behandelen van blessures met twee sprekers uit het vakgebied die ons hun kennis zullen bijbrengen over het voorkomen en behelpen van deze kwetsuren.

 • Prof. Dr. Jo Verschueren is een assistent-professor aan de VUB en postdoctoraal onderzoeker aan de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie, Faculteit LK van de Vrije Universiteit Brussel. Hij specialiseert zich op de rol van vermoeidheid bij het ontstaan van sportblessures en heeft zo bijgedragen in de inschatting van blessurerisico’s bij atleten. Verder werkt hij samen met de onderzoeksgroep om deze inzichten te vertalen naar de revalidatie en Return-to-Sport beslissingen bij atleten.
  (bron: Research Portal VUB)

 • Piet De Pauw studeerde in het jaar 2000 af aan de VUB als Master in de Lichamelijke Opvoeding. In 2013 begon hij de Bachelor Voedings- en Dieetkunde aan de Erasmus Hogeschool in Brussel en legde zich toe op sportdiëtetiek, waarna hij aan het HAN in Nijmegen (NL) een postgraduaat behaalde als Expert in Sportvoeding.
  (bron: www.pietdepauw.be)

 

PRAKTISCH

 • Datum: maandag 28 november 2022

 • Start symposium: 19h00

 • Locatie: VUB, Campus Jette, gebouw A auditorium 1
  Adres: Laarbeeklaan 103, 1090 Jette

 • Inschrijven via Google Forms

bottom of page